A világ legegyszerűbb fogyókúrás módszere | Well&fit

Fogyás módszere. Ma van Ráhel napja!

Tartalom

  fogyás módszere

  Szerző: Horváth Gabi A böjt alatt legtöbben a napokig, akár hetekig tartó önmegtartóztatást értjük, amikor bizonyos, vagy szinte minden élelmiszertől tartózkodunk. Ám van egy másik fajtája is: a szakaszos böjt. Ilyenkor a nap bizonyos időszakában legalább 12, de inkább 16 órán keresztül nem eszünk ez utóbbit nevezik böjtnek : például legkésőbb este 6 órakor vacsorázunk, és másnap csak kor reggelizünk meg.

  fogyás módszere

  Fogyás módszere kutatások szerint ez a fajta ételmegvonás eredményesen fogyaszt, ám sok más dologra is jó. Megmutatjuk, mi mindenre.

  fogyás módszere

  Fotó: Pixabay. A szakaszos böjt viszont segít megtartani az izomtömeget, vagyis nem veszítjük el, amit az edzőteremben felépítettünk.

  fogyás módszere

  Megcélozza a hasi zsírt A hasi zsír különösen veszélyes dolog: az ide hízó férfiak, de a nők is nagyobb eséllyel vannak kitéve a szív- és érrendszeri problémáknak.

  Több kutatás is arra utal, hogy a szakaszos böjt akár a sörpocakot is segíthet leadni. Csökkenti a cukorbetegség kockázatát A kutatók azt is felfedezték, hogy ez a fogyókúrás módszer a 2-es típusú cukorbetegség rizikóját is csökkentheti.

  fogyás módszere

  Az úgynevezett metabolikus szindróma, a magas vércukorszint,a hasi elhízás, a magas vérnyomás és a magas koleszterin- és triglicerid-szint együttese hajlamosít erre a betegségre, ezen kívül pedig a stroke-ra és a szívbetegségekre is. A klinikai vizsgálatok szerint viszont a fogyás módszere böjt minden vizsgált személynél a tünetek csökkenéséhez vezetett. Enyhíti a gyulladásokat A szervezetben nem csak a fertőzések válthatnak ki gyulladásos folyamatokat, hanem a káros szokások is: a dohányzás, a stressz és az egészségtelen táplálkozás.

  fogyás módszere

  A szakaszos böjt viszont enyhíti ezeket, és ezáltal is csökkenteni a szív- és érrendszeri betegségek, valamint a cukorbetegség rizikóját. Hacsak nem szabunk gátat neki a szakaszos böjttelugyanis ez erre is jó!

  Tovább élhetünk tőle A legújabb kutatások pedig egyenesen azt állítják, hogy tovább élhetünk, ha időnként drasztikusan megvonjuk magunktól a kalóriákat. Állatkísérletekben a rendszeresen koplaltatott patkányok 83 százalékkal voltak hosszabb életűek, mint az élelmiszerhez folyamatosan hozzáférők.