Zsírégető kalauz: fogyást segítő tippek termékválasztáshoz

Zsírégető hatás

hogyan lehet intelligens súlycsökkentő célokat kitűzni

A valódi munka akkor kezdődik, amikor edzés után a szervezetünk elkezdi a regeneráló folyamatokat. Miközben mi úgy gondoljuk, hogy pihenünk, akkor szervezetünk nagy munkába kezd.

 • A zöld tea nemcsak remek egészségvédő és antioxidánsa de serkenti a barna zsírsszövetekben a termogenezist, tehát zsírégető hatású is.
 • A rendellenes fogyás okai
 • Zsírégető táplálékkiegészítők 2: Termogenikus zsírégetők Szentgyorgyi Romeo Diéta, Táplálékkiegészítő, 18 hozzászólás Zsírégető termogenikus hatással.
 • Zsírégető hatás akár 7 órán keresztül? Ez lehetséges? | Peak Man
 • Még több termék Zsírégetők Más szerekről azt állítják, hogy szedésük zsír felhasználására készteti a testet.
 • Hogyan fogyás tippeket mindennapi

Pontosan ezért fektetnek nagy hangsúlyt a magazinok, blogok, személyi edzők és más szakemberek is az edzés utáni energiapótlásra és pihenésre. Jelen cikkünkben szeretnénk nektek bemutatni, hogy az edzés után nem ér véget a világ és a szervezetünk kemény küzdelmet folytat értünk. Mi az utózsírégető hatás? Az afterburn effect tudományosabb neve EPOC  excess post-exercise oxygen consumptionami edzés utáni emelkedett oxigén fogyasztást jelent.

A zsírégetők így működnek

Egy edzés után a szervezetünk felé oxigénadósságunk lesz, amit úgy pótol, hogy ilyenkor jóval több oxigént vesz fel, mint amennyi általában szükséges. Amikor úgy érezzük, hogy nyugalmi helyzetbe kerültünk, akkor a testünkben valójában rengeteg folyamat zajlik le.

fogyni mtb

Az edzés alatt a testben a belső környezeti egyensúly felborul és ennek helyreállítás igencsak energiaigényes folyamat: a szervezetnek regenerálódnia kell, vissza kell állnia a nyugalmi pulzusra, légzésre, testhőre, el kell szállítani a bomlástermékeket stb. Mind ezek a folyamatok már nyugalmi helyzetben játszónak le, amikor elsődleges energiaforrásunk a zsír.

Hatályos: Az adatok kezelésével összefüggésben Szolgáltató mint adatkezelő ezúton tájékoztatja a Honlapot igénybe vevő felhasználókat a Honlapon általa kezelt személyes adatokról, a személyes adatok kezelése körében követett elveiről és gyakorlatáról, a személyes adatok védelme érdekében tett szervezési és technikai intézkedéseiről, valamint az érintett felhasználó jogai gyakorlásának módjáról és lehetőségeiről.

Ezt nevezzük utólagos zsírégetésnek, ami akár az edzés után hosszú zsírégető hatás eltarthat. Milyen edzésekkel érhető el az utózsírégető hatás? Az utólagos zsírégetési folyamatok sikeressége elsősorban az edzésünk intenzitásától és időtartamától függ.

póni fogyni

Minél hosszabb és intenzívebb volt az edzés, annál tovább tart majd az azt követő zsírégetés is. Természetesen azért nem kell 4 órán keresztül zsírégető hatás pulzussal pörgetni magunkat, mert akkor az már túledzettséghez vezetne. A túledzettség során pedig glukoneogenezis lép fel, ami az izmainkat felépítő aminosavaknak a bontási folyamata.

karcsúsító formális viselet

Vannak olyan premier orvos fogyás formák amikkel növelhetjük a utózsírégetés hatására ilyenek alábbiak: Anaerob edzések, HIIT azaz magas intenzitású intervallum edzések. Hogyan használjunk az utózsírégetés előnyeit?

A kezdőknek elsősorban a súlyzós köredzéseket ajánljuk az intenzív kardió és HIIT edzés egyelőre nem ajánlott.

test karcsú pantalone

A súlyzós edzések mellé azonban érdemes beiktatni heti alkalommal aerob edzéseket. Ezt néhány hét után természetesen felválthatják az intenzív intervallumos edzések. Ha haladó vagy a legjobb, ha súlyzós edzést végzel és mellette vagy intervallum kardiót csinálsz, vagy az edzések végére beillesztesz egy rövid, de nagyon intenzív, pörgős gyakorlatsort, ami után csak úgy kapkodsz a levegő után, pl.

Futás helyetti legjobb fogyasztó torna

Fontos azonban megjegyezni, hogy az utózsírégető hatás sem mindenható, ha az étkezésedben nincs rendben minden. A kulcs az enyhe kalóriadeficit, de ez természetesen egyén függő. Ezért érdemes személyi edzővel indítani az életmódváltás programunkat, aki segít irányt és utat mutat amerre elindulhatunk.

 • Mi is az afterburn effect azaz a "késleltetett" zsírégető hatás, milyen edzéssel tudod elérni, és miért olyan hatásos?
 • Rusk fogyás
 • A legtöbben nem szívesen töltenek nap mint nap órákat edzéssel, ám, ha megfelelően választasz mozgást az alakformáláshoz, akkor erre nincs is szükség.
 • Tények és tévhitek a zsírégetésről | okoverzum.hu
 • Mikor égetünk zsírt, azaz mikor fogynak a testünkben tárolódott szénhidrátok?
 • Hülyén gyorsan fogyni

Gyere el hozzánk az A Fitnessbe és tedd fel kérdéseid gyakorlott és tapasztalt szakembereknek!